Innerimpact

DET VORE JU MÄRKLIGT OM SJÄLVLEDARSKAP INTE ÄR HÅLLBART.

Jag har ofta förmånen att tala inför chefer, ledare och medarbetare av olika slag. Inte allt för sällan är temat självledarskap och förväntningen är att jag ska leverera effektiva verktyg och övningar som du lätt kan ta till dig. Det är sällan som jag säger något oväntat. I dag hade jag en deltagare som hoppades på INSIKTER. En mycket klok deltagare tänkte jag för det är för det mesta vad jag hoppas på att åstadkomma. En insikt är något bestående. Som att en inre lampa tänds och sedan är den där insikten för alltid synliggjord. Men lättare sagt än gjort. Jag ska iallafall försöka ge mig på att förklara några av de insikter jag försöker att förmedla:

  • Självledarskap handlar om att styra din tankar i önskad riktning. “Vad menar      du?” Ja, självledarskap handlar om att du styr dina tankar så att det är leder mot den riktning som önskar. Det vill säga, det finns alltid en hjälpsam tanke att använda sig av, oavsett vad.
  • Självledarskap handlar om att motivera sig själva och hitta mening med det vi gör. Men om det bara är något vi måste göra då? Ja, då behöver du gå till botten med dina måsten? Varför gör du det du gör? Det är sällan vi verkligen MÅSTE göra något, och det vi borde ingenting.
  • Självledarskap handlar om att undvika stress och istället göra medvetna val. Att undvika långsiktig stress som påverkas oss negativa det vill säga. Självledarskap är tvärtom en varm känsla av kontroll och självtillit.

Självledarskap är en process genom vilket individen kontrollerar sina egna beteende, påverkar och leder sig själv med hjälp av ett urval av kognitiva (tanke) och beteendemässiga strategier. Förenklat kan man tala om En för hög nivå av stress gör nämligen att vi tappar vår förmåga att kontrollera våra tankar som blir mer automatiska, och således våra beteenden. Hur självledarskap är om det inte är hållbart har jag tyvärr inte svar på, men jag är övertygad om att det kan bidra till en hållbar livsstil.

Nyfiken på det där urvalet av tanke – och beteendemässiga strategier? Ja, precis det är det som är det där verktygen och i min coaching är det vad du kommer att få praktisera, öva på och inte minst, du kommer att vänja dig vid att göra aktiva val. Känn på den!

Boka tid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *